Základní škola Praha – Kolovraty

21 Březen

Úspěšný Den zdraví na škole v Mírové ulici

Dne 20. 3. 2024 se uskutečnil ve školní budově v Mírové ulici tradiční Den zdraví. Společně se Střední zdravotnickou školou 5. května a místním sborem dobrovolných hasičů jsme připravili program zaměřený na osvětu zdraví a bezpečnosti pro naše žáky.

Naši žáci měli možnost navštívit 9 stanovišť, kde se seznámili se zásadami první pomoci. Získali praktické dovednosti v poskytování první pomoci při různých typech úrazů a opětovně si připomněli důležitost znalosti telefonních čísel a postupů při volání na jednotlivé složky integrovaného záchranného systému. Další stanoviště poskytla stručný přehled nervového a oběhového systému člověka a zároveň se věnovala důležitým tématům, jako je zdravá výživa a správná péče o zuby.

Velkým lákadlem pro děti byl hasičský vůz. Kromě prohlídky vozu se děti dozvěděly mnoho zajímavých informací o práci dobrovolných hasičů, kteří se starají o bezpečí našeho města.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem, kteří se podíleli na přípravách této akce a přispěli k jejímu úspěchu. Těšíme se na další spolupráci.

Fotogalerie