Základní škola Praha – Kolovraty

9 Prosinec

16.12. od 17.00 webinář pro rodiče: „Virtuální svět“

Vážení rodiče,

ocitli jsme se v době, kdy okolnosti mimořádných opatření přesunuly část našeho života do digitální podoby. Děti trávily díky distanční výuce většinu dne u počítačů či mobilních telefonů a bohužel ne vždy se podařilo zajistit, aby se věnovaly pouze školním povinnostem. Ač nám digitální nástroje přináší řadu vymožeností, nezapomínejme na hrozby.

Zveme Vás na seminář Virtuální svět, ve kterém Vás Ing. Petr Šmíd, DiS (Portus Prachatice z. s.) seznámí se světem moderních technologiích ve vztahu k dětem, nebezpečím sociálních sítí (Instagram, TikTok), používáním smartphonů a hraním počítačových her.

Cílem semináře je propojit „počítačové přistěhovalce“ s mladou internetovou generací – vysvětlit, že „počítačoví domorodci“ nejsou díky technologiím, které rádi používají, odsouzeni k horšímu životu. Dotkneme se problematiky závislosti na virtuálním světě, sociálních sítí, kybersexu, počítačových her a obecně před čím se vyplatí na internetu chránit.

Semináře je vhodný pro všechny rodiče, zejména však pro rodiče žáků 3. až 6. ročníků.

Informace k semináři

Kdy? 16. 12. 2020

Od? 17.00

Kde? na odkazu www.portusplus.cz/stream (ten se bude šířit k posluchačům).

V den vysílání stiskněte červené tlačítko pod textem a v okně, které se zobrazí, stiskněte PLAY.

Pozn. realizátora: Vysílání je určeno pro rodiče, moc se přimlouváme za to, abyste si pro naše vysílání vytvořili určité soukromí, podobně jako jej tvoříte dětem pro distanční výuku (zejména přítomnost dětí – informace, které zazní nejsou určeny pro ně, navíc by mohly působit návodně).