Základní škola Praha – Kolovraty

4 Říjen

Batůžkový projekt

Vážení rodiče, milé děti,

naše škola se rozhodla zapojit do projektu charitativní organizace Mary’s Meals (marysmeals.cz) s názvem Batůžkový projekt.

Jedná se o doplňkový projekt této organizace, ve kterém jsou děti z České republiky zapojeny do přípravy batůžků pro kamarády v africké Malawi.

„Mnoho dětí, které dostávají jídlo od naší organizace nemá základní učební pomůcky, jako jsou tužky či poznámkové bloky.“

Můžete je podpořit, aby získaly co nejvíce ze svého vyučování tím, že jim dáte batoh plný věcí, které potřebují. Pro mnoho dětí to bude první hmatatelný dárek, který kdy obdržely.

Seznam věcí, které budou v každém batůžku: sešity, tužky, pera, pastelky, guma, ořezávátko, pravítko, pouzdro na tužky, ručník, kraťasy či sukně, triko či šaty, žabky či sandály, malý míček (např. tenisák), mýdlo, zubní kartáček, zubní pasta a lžíce.

Zapojení do této sbírky je zcela dobrovolné, každý může přispět dle svého uvážení a možností. Děti mohou donést jednotlivé předměty ze seznamu nebo může dítě/rodina zkompletovat celý batoh. Věkové kategorie: 5 – 13 let. Většina věcí může být použitá, pokud jsou v dobrém stavu (zubní kartáček, zubní pasta a mýdlo musí být vždy nové). POZOR! Do batůžků nepřidávejte žádné hračky, sladkosti ani jiné věci, než jsou uvedeny v seznamu.

Veškeré informace naleznete zde.

Pokud se rozhodnete do projektu s námi zapojit, vyčkejte, prosím, na zveřejnění termínu, ve kterém budeme batůžky a věci do nich vybírat. Třídní učitelé seznámí děti s podrobnostmi o tomto projektu.