Základní škola Praha – Kolovraty

18 Říjen

Program MISP – Aktivizační cvičení ve školách (masáže děti dětem).

Program MISP – Aktivizační cvičení ve školách (masáže děti dětem).

Empatie – respekt – koncentrace – příjemný pocit

Naše škola se zapojila do mezinárodně respektovaného programu MISP. Vzhledem k zaměření školy na prevenci a komunikaci jsme rádi, že rodiče podpořili náš záměr. Jako první si vzájemné masírování zkoušejí žáci 3. B, v listopadu pak 2. B a 2.C.

Aktivizační cvičení ve školách přináší dětem to, co nám bytostně všem chybí – dotek. Program MISP je založený na vzájemném respektujícím doteku (děti dětem) a to běžně oblečených dětí – v oblasti zad, hlavy, týla a rukou – pod dohledem dospělé osoby. Děti se učí jednoduchou sestavu cviků a další doplňkově aktivizační hry, které budou dále s paní učitelkou využívat. Mnohými vědeckými studiemi je podloženo, že praktikování těchto sestav u dětí snižuje stres a zvyšuje koncentraci při výuce. Program MISP je bezpečná a účinná forma pro zdravý rozvoj osobnosti dítěte. Přispívá k harmonizaci vztahů jak v kolektivu třídy, tak i v rámci rodiny.

Program MISP byl založen v Anglii v roce 2000. Postupně byl ověřen a dnes je praktikován již v 38 zemích celého světa. Zavedení programu MISP ve školách je možné pouze certifikovaným instruktorem MISP.

Podrobnější informace najdete na stránkách www.misa – cz.com

Mgr. Simona Beránková, tř. uč 3.B

Obrázky, které po masážích namalovaly děti:

obrazek7

obrazek2

obrazek5